VivaGym, A. Strazdelio g.1, Vilnius. +370 612 83495

Valerij Petunov / Vyr.treneris

 

Sveiki,

 

Sprendžiant iš to, kad dabar tai skaitote, man gali pasisekti (kaip ir galbūt Jums..:) tapti Jūsų treneriu ir mokytoju. 

 

Truputį apie save.

 

Mano pažintis su sportu įvyko vieną vakarą vaikystėje, kuomet tėvas priėjo prie manęs su mažais „hanteliukais“ ir pakvietė pasitreniruoti. Tai buvo tiesiog keli baziniai pratimai, bandymas padaryti atsispaudimus ir pora pratimų pilvo presui. Kadangi tėvas buvo boksininkas, mes, aišku, pabandėm ir kelis pagrindinius bokso judesius bei jų kombinacijas:) Po savaitės jau buvau užrašytas į vaikų bokso grupę… Po kelių metų šalia bokso atsirado dziudo treniruotės ir užsiėmimai treniruoklių salėje.

 

Su metais kovos menai ir „geležys“ tapo tikra mano aistra. Įgytos žinios, disciplina, tam tikra filosofija, vidinis kodeksas ir sporte suformuotas charakteris, neabejotinai palietė visas mano gyvenimo sferas. Ne visi sportininkai dėl tam tikrų charakterio bruožų ar dėl kažkokių kitų priežasčių gali būti treneriais, tačiau man pačiam visada buvo labai įdomu parodyti ir paaiškinti kitam, perduoti patirtį, atskleisti norimą esmę. Su malonumu padėdavau savo treneriams, nesvarbu, ar dirbant su naujokais, ar su komandos draugais. Taip pamažu aš atradau, kad viskas, kas susiję su trenerio darbu, mokymu ir ugdymu yra „mano“, ir štai jau daugiau nei 15 metų tai mano pagrindinis darbas.

 

Truputį apie Jus…

 

Nesvarbu, kuo užsiimate ir kiek Jums metų, jei šiuo metu tai skaitote – reiškias greičiausia galvojate apie savo fizinę formą. Jei anksčiau sportavote ar užsiėmėte kitokiomis praktikomis, ir jau kurį laiko to nedarote, ar jei išvis niekada neturėjote nieko bendro su sportu, tuomet norai ir tikslai iš pradžių, kaip ir pas daugumą žmonių, bus greičiausiai panašūs: normalizuoti svorį (t.y. jį numesti ar priauginti), atsikratyti skausmų nugaroje (paprastai juosmens ar kaklo-pečių juostoje), keliuose ar pėdose, sustiprėti, o svarbiausia – atsikratyti chroniško nuovargio ar net miego problemų. Nors galbūt niekad nepagalvojote, kad tai gali būti dėl dėmesio savo kūnui trūkumo ir reguliarių bei teisingų fizinių krūvio nebuvimo…

 

Nuo ko pradėsime?

 Pradėsime nuo paties svarbiausio… Ko mes visi norime ir ko mums vis trūksta..? Atsakymas lyg ir akivaizdus. Kiekvienas norime būti sveiku, sėkmingu darbe, užsiimti mėgstamais dalykais, tobulėti, skirti daugiau laiko artimiesiems, keliauti ir t.t. Ir kiekvienas pagal savo galimybes ir turimą laiką stengiamės tai realizuoti. Bet juk dažnai po darbo jėgų niekam daugiau nebelieka, o kai nėra jėgų, tada, atrodo, nėra ir laiko niekam, kam norėtume jį skirti. Ir nors visi norai tebelieka, ir mes dažnai netgi tiksliai žinom, ką konkretaus norėtume nuveikti, bet šios mintys ir norai taip ir lieka tik norais, ir realybe nepavirsta. Mums pritrūksta laiko, jėgų, motyvacijos… Mums tiesiog nepakanka viskam energijos. Nuovargis, dažnai jau chroniškas, motyvacijos ir smalsumo trūkumas, tinkamo laiko laukimas (o tinkamo laiko niekada nebus… jo lieka tik mažiau ir mažiau..:) – visa tai dažnai yra mūsų energetinio išsekimo pasekmė. Ir gyvenam mes dažnai tik to minimumo dėka, kuris leidžia mums atlaikyti įprastinius kasdieninius krūvius, bet su laiku ir tai tampa sudėtinga. O juk jei ne tas nuolatinis energetinis „badas“, tai ir efektyviau bei su didesniu malonumu ir kasdieninius darbus nuveiktume, ir dar daug kam laiko „atsirastų“..

 

Tačiau, kas ta energija?

 Viskas prasideda nuo paprastų dalykų. Iš pradžių reikia įsigilinti į mitybos klausimus. Kiek kalorijų mums reikia gauti ir iš kokių produktų, kiek mums reikia baltymų, angliavandenių, riebalų, vitaminų, mikrolelementų, ir, be abejo – vandens, kokie produktai mums reikalingi ryte, kokie-vakare, prieš ir po sporto užsiėmimų, koks yra mūsų gyvenimo būdas… 

 

Kalbėdamas apie energiją, omenyje turiu ir psichinę energiją, t.y. mūsų vidinę būseną, mąstymo būdą ir emocijas, kurie kartu jei nuolat veikia nekontroliuojamai — „suvalgo“ didžiulę dalį mūsų energijos ir kuria vidinį disbalansą. Būtent bendro balanso mes kartu ir siektume. Fiziniai pratimai, jogos ir bokso, CrossFit užsiėmimai, bėgimas ar kitos praktikos mums tame labai padės.

 

Tikslas tiesiog atsikratyti kelių papildomų kilogramų ar pagražinti kūno formas nėra teisingas tikslas. O koks tikslas, tokie ir rezultatai. Motyvacijos ilgam neužteks, jei nesikeisti viduje, nesigilinti kokie yra tikrieji tikslai, tokie kaip sveikata, kūno funkcionalumas, proto aiškumas ir gera savijauta ir noras gyvenime patirti ne tiesiog daugiau malonumų, o būti laimingu jau vien dėl to, kad tai leidžia mūsų bendra savijauta. Tokiam kontekste tikslas numesti kelis kilogramus ar pagražinti kūno formas tampa pernelyg parastu tikslu:) Jūs ir galite kur kas daugiau, ir esate verti kur kas daugiau…

 

Ateikite, ir mes kartu parinksime tinkamus užsiėmimus, kurie Jums tiks, ir (kas irgi labai svarbu) patiks, susipažinsime ir išbandysime įvairias treniruočių metodikas. Įvertinsime ir pakoreguosime Jūsų mitybą ir pamažu judėsime pirmyn – link Jūsų tikslų.

 

KVIEČIU

 

Į asmenines treniruotes bei grupinius Fitness, CrossFit, kovinės savigynos, bokso ir Fitness bokso užsiėmimus.  Praktikuodamas tokį treniruočių bei kūno lavinimo derinį, sukūriau savo treniruočių sistemą, kuri kartu su gerai subalansuotu mitybos planu bei parinktais maisto papildais, duoda puikius rezultatus Jūsų kūno ir sveikatos tobulinimo kelyje. Treniruotės metu daug dėmesio skiriu pratimams su savo kūnu, taikydamas priverstinio raumenų suspaudimo principą, kuris duoda mums puikų giliųjų raumenų darbą ir skatina greitą viso kūno raumenyno struktūros bei tonuso pakitimą. Taip pat daug dėmesio skiriama tempimo pratimams bei statinio krūvio pratimams iš įvairių jogos ir rytų kovos menų technikų»

 

Išsilavinimas ir darbo patirtis:

 

  • Profesionaliai sportuoju ir lavinu sportinius įgūdžius bei žinias jau 30 metų.
  • Paskutinius 20 metų praktikuoja kovinę savigyną ir dalyvauju įvairiuose kovos menų seminaruose.
  • Daugiau nei 15 metų dirbu asmeniniu fitness treneriu bei mitybos konsultantu.
  • Reguliariai dalyvauju fitness ir sportinės mitybos seminaruose.
  • 1991-1997 mm. profesionaliai užsiėmiau boksu ir pankrationu.
  • 1986-1991 m. sportavau  „Dziu-do Olimpinio rezervo Dinamo“ sporto mokykloje.
  • Vilniaus kolegija
  • VPU  trenerio diplomas.
  • WFF-International fitness trenerio sertifikatas.

 

Pagrindiniai sportiniai pasiekimai:

 

  • 2023m.  WRPF NORTHERN EUROPEAN CHAMPIONSHIP
                    STRICT BICEPS CURL

                    Open iki 40 m. 100kg kategorija- EUROPEAN CHAMPION
                  
  • 2023m.  WRPF NORTHERN EUROPEAN CHAMPIONSHIP
                    STRICT BICEPS CURL 
                    Veteranai, 100 kg. kategorija — vicečempionas.
     
  • 2018m.  W.P.S.F. Pasaulio jėgos trikovės  taurės   90 kg kat. laimėtojas.
  • 2018m.  W.P.S.F. Pasaulio jėgos trikovės  90 kg kat. rekordininkas.
  • 2017m.  W.P.S.F. Pasaulio jėgos trikovės (angl. „powerlifting“) štangos spaudimo rungtyje 90 kg kat.                                                                        (angl. „people bench press“) pasaulio čempionas.
  • 2017m.  W.P.S.F. Pasaulio jėgos trikovės (angl. „powerlifting“) štangos spaudimo rungtyje 90 kg kat.                                                                        (angl. „people bench press“) pasaulio rekordininkas.
  • 2009 m. WFF jėgos dvikovės Lietuvos taurės iki 105 kg kat.-  vicečempionas.
  • 2008 m. KFKF atviro jėgos dvikovės čempionato +90 kg kat.- vicečempionas.
  • 2008 m. WFF Lietuvos jėgos dvikovės čempionato +90 kg kat. – III vietos    laimėtojas.
  • 2006 m. WFF Lietuvos jėgos dvikovės +90 kg kat. Lietuvos čempionas.
  • 2005 m. WFF jėgos dvikovės Lietuvos taurės +90 kg kat. laimėtojas.
  • 2002 m. Vilniaus m. jėgos dvikovės +90 kg kat. vicečempionas, III vietos absoliučioje kat. laimėtojas.
  • 1996 m. Vilniaus m. Kolegijų štangos spaudimo čempionato absoliučioje kat. III vietos laimėtojas.
  • Įvairių Lietuvos dziu-do čempionatų prizininkas bei laimėtojas.

 

Mano kontaktai:

Tel. +370 6 12 83495

vivagymlt@gmail.com

valerij.petunov@gmail.com

www.vivagym.lt